Nurhan BOLAT

Gsm    : 05074033595

E-mail : nurhanbolat@hotmail.com

Uzmanlık Alanları

EMDR Terapi, Bireysel Terapi, Çocuk ve Ergen Terapisi, Oyun Terapisi, Test Uygulamaları

2005-2009 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans; 2011-2012 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Aile Danışmanlığı alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Öğrenciyken Wisc-r 4 Çocuklar İçin Zeka Testi standardizasyon projesi, Aile ve Çocuğa Psiko- Sosyal Destek projesi, Toplumsal Duyarlılık projeleri, Kamusal Başarı projesi, gibi çeşitli projelerde görev almıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar merkezinde ve Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma derneğinde gönüllü çalışmalar yapmıştır. Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri kliniğinde stajını yapmıştır.Mezun olduktan sonra bakımevi, belediye ve hastanelerde çalıştı. Hastanede Çocuk ve Ergen Psikiyatri polikliğinde görev yaptı. Mutlu Aile Mutlu Çocuk Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinde gönüllü olarak çocuk ve ailelere terapi desteği ve seminerler verdi. Çalışmalarında ağırlıklı olarak Bilişsel-Davranışçı Terapi, Oyun Terapisi ve EMDR tekniklerini kullanmaktadır.

Aldığı Eğitimler ve Katıldığı Kongre, Workshoplar:

• 2015 Psikoterapi Enstitüsü, Bütüncül Psikoterapi Eğitimi I. Aşama (Teorik aşama)
  • EMDR Eğitimi (DBE)
  • Çocuklarla Oyun Terapisi ve EMDR (DBE)
  • Çocuk ve Gençlerde Bilişsel Davranışçı Terapi – DBE
  • CAS Dikkat Testi
  • Bilişsel Terapide Temel İlkeler Programı, Türk Psikologlar Derneği (84 saat)
  • Çeşitli Psikopatalojilere Yönelik Bilişsel- Davranışçı Terapiler (Genel Kaygı, Fobi, Sosyal Fobi, OKB, Panik Bozukluk, TSSB, Depresyon) Türk Psikologlar Derneği (48 saat)
  • Bilişsel Davranışçı Terapi Kuram ve Uygulama Eğitim Programı – Hakan TÜRKÇAPAR
  • Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği’nin (WISC-R) Tanıtımı, Uygulanması ve Yorumlanması, Türk Psikologlar Derneği ( 54 saat)
  • Rorschach Testi Eğitimi Rorschach Derneği, Tevfika Tunaboylu İkiz, 72 saat (2 yıl).
  • Psikososyal Krizler, İntihar Davranış ve Müdahale Teknikleri
  • Yaratıcı Drama sertifikası
  • Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi, Meteksan Psikoteknik Sertifikası
  • Ulusal Psikoloji Kongresi; EMDR ve Travma çalışma grubu