MERVE D. ASLAN

Gsm                 : +90 532 173 49 50

E-mail               : klinik.psk.merveaslan@gmail.com

EĞİTİM

2016 –  …..          Psikoterapi Enstitüsü –  Bütüncül Psikoterapi Eğitimi  ( devam )

2013-2016         Üsküdar Üniversitesi –    Klinik Psikoloji    (MA-Tezli Yüksek Lisans)

“ Bağlanma Stilleri ve Kişilik Özelliklerinin Evlilik  Uyumuna   Olan etkisinin Araştırılması “

2008-2013         istanbul Bilgi Üniversitesi – Psikoloji (BA-Lisans),

2008-2013          istanbul Bilgi Universitesi Sanat ve Kültür Yönetimi  (BA-lisans)  ( İkinci Ana dal )

1999-2002         Ürdün / Zerka Private University İngiliz Dili Edebiyatı ( BA- Lisans)

MESLEKİ DENEYİMİ

2012                 Stajyer Öğrenci –         Özel Saygı Hastanesi Psikiyatr – Psikolog seanslarında

2013  –  …           Psikolog-  Terapist –    Sıradışı Eğitim Hizmetleri ve Psikolojik Danısmanlık ( İstanbul )

2014–    …           Stajyer                      –    NP Nöropsikiyatri hastanesinde süpervizyon (İstanbul )

2014-   …            Psikolog- Terapist    –    Yeyüzü Eğitim ve Danışmanlık  ( İstanbul )

2015                   Psikolog (Testör  )    –    Spor Bakanlığı  İlgi ve Yeteneklerin Keşfi için Yetenek Akademisi

Projesi   Hazırlık  Aşaması

2015-    …           Psikolog                     –    Cıvıltı Çocuk Anaokulu ( Konya )

2015-                  Psikolog                     –   NP Nöropsikiyatri hastanesinde UZMANLIK stajı ( İstanbul )

2016                  Kurucu ve Terapist     – MDA Psikoçözüm Danışmanlık ve Eğitim Merkezi

ÖDÜLLER / DERECELER

• İstanbul Bilgi Üniversitesi 2009-2010 akademik eğitim öğretim yılı sonunda bölüm üçüncülük derecesi.

• 2008- 2013 yılı akademik eğitim öğretim yılı sonunda İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri arasında Psikoloji ve Kültür Yönetimi bölümlerinde yüksek onur listesinde bulunarak mezun olma.

ALDIĞI SERTİFİKALAR / EĞİTİMLER

2012- Yaz               İngiltere  –  ELC London- Hampstead School of English’den uppermediate seviye İngilizce

2012- Yaz               Ingiltere  –  International School of English’den Uppermediate seviye İngilizce

2000- 2001             Mısır- Kahire “ Nil Arabic Course `dan üst düzey Arapca

2013                    Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık        ( Yrd. Doç. Dr. Nevin Dölek  )

2014                      DENVER Gelişimsel Tarama Testi            ( Çocuk Nörolojisi Derneği )

2014-……                Virginia Satir Dönüşümsel Sistemik Aile ve Çift Terapisi Eğitimi ( Dr. Sibel Erenel )

2014                      Çocuk Gelişimi  Değerlendirme Testleri                   ( KİM PSİKOLOJİ )

2014                      Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi        ( Yrd. Doç.Dr. Elif Akdağ )

2015                      Client Centered Play Therapy  –    ( Danışan Merkezli Oyun Terapisi) –

( APT – Uluslararası Oyun Terapisi Derneği   )

2015                      Traumatized Children Therapy – (Travmatik Çocuklarda Oyun Terapisi )

( APT – Uluslararası Oyun Terapisi Derneği )

• Sexual Abused Chıldren – (Cinsel Tacize Uğramış Çocuk İçin Oyun Terapisi )

(APT- Uluslararası Oyun Terapisi Derneğ

2015                       Developmental Touch Therapy – ( Gelişimsel Temas Terapisi ) ( Otizm Tanısı Almış,

Anneyle Güvensiz Bağlanma Yaşayan Çocuklar İçin)   – ( APT – Uluslararası Oyun Terapisi  )

2015                Filial Therapy –  ( Filial Terapi )     –    ( APT – Uluslararası Oyun Terapisi Derneği )

2015                  Working with Difficult Children –  ( Zor Çocuklarla Oyun Terapisi) –

(DEHB ‘li – Karşıt Gelen Çocuklar için  ) – ( APT – Uluslararası Oyun Terapisi Derneği )

2016                 Zeka ve Akıl Oyunları Eğitici Eğitimi  ( TÜZDER – Tüm Üstün Zekalılar Derneği)

2017                CAS – BİLİŞSEL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ – (SEM– İstanbul Ünv. Sürekli Eğitim Merkezi )

2017                 (Expressive Play Therapy) Dışa Vurumcu Oyun Terapisi   ( APT – Uluslararası Oyun Terapisi Derneği )

• Art Therapy – (Sanat Terapisi) – ( APT – Uluslararası Oyun Terapisi Derneği )

2017                Sand Therapy – (Kum Terapisi) – ( APT – Uluslararası Oyun Terapisi Derneği )

2017                Puppet Interview – ( Kukla Terapisi ) – (APT -Uluslararası Oyun Terapisi Derneği)

• Psikolojik Test eğitimleri:

• NöroPsikolojik Testler
  • Denver Gelişimsel Tarama Testi
  • Agte Gelişim Testi
  • Bender Gestalt Algı Testi
  • Benton Görsel Algı Testi
  • Mmpi (Minesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri ) Ergen Ve Yetişkin Kişilik Testi.
  • Tat (Ergen Ve Yetişkin Kişilik Ve Algı Testi)
  • Good Enough Zeka Testi
  • Cat Ve Louisa Düss Kişilik Testi
  • Draw A Person Kişilik Testi
  • Gessell Gelişim Testi
  • Metropolitan Okul Olgunluk Testi
  • Frostig Okul Olgunluk Ve Seviye Tespit Testi
  • Louısa Psikanalitik Hikayeler Testi
  • Peabody
  • Porteus Labirentleri Testi

YAPTIĞI ÇALIŞMALAR ve SEMİNERLER’den Bazıları

1998                     Konya-Seydişehir FM’de “ Gençliğe Merhaba” program yapımcılığı ve sunuculugu

2012                     İngiltere/ Londra- International OXFAM ‘da göçmenlere yönelik gönüllü çalışmalar

2015                    “Ebeveyn tutum ve davranışlarının çocuğun kişilik gelişimine olan etkisi” semineri

( EKOL Koleji- KONYA )

2015                     “ Çocuğa sınır koyma ve Özgüven “ semineri    ( Cıvıltı Anaokulu- Konya )

2016                   “Çocuğun kendine, çevreye ve hayata güvenli bağlanması” semineri

( AK PART Kadın Kolları –KONYA )

2016                  Hasta Mahremiyeti Çalıştayı “ Hasta Mahremiyeti İhlali Ve İnsan Psikolojisi” sunumu

( Hasta Hakları Platformu- KONYA MÜSİAD )

2016- 2017          Konya Ribat FM “ Gökkuşağı “  ve Sedişehir FM  “ Önce sağlık “programlarının düzenli konuğu.

2016 ….                Dernek – Vakıf- Kolej gibi kamu ve kamu dışı kurum ve kuruluşlarda konferans- seminer –rehberlik çalışmaları

KULLANDIĞI DİLLER:

• İngilizce ( İleri derece )
  • Arapça ( İleri derece  )

ÇALIŞMA ALANLARI

• Aile- Çift- Yetişkin Terapisi