26 Temmuz 2016 Tarihli Yönetim Kurulu Kararı

26 Temmuz  2016 tarihinde Tahir Özakkaş , Serpil K. Günyüz, Ender Vardar, Timuçin Atayoğlu, Ömer Yurtsever ve Mehmet Aslan Psikoterapi Enstitüsü Derneği’nin (P.E.D) yönetim kurulu F.S.M. cad. No:285/401 nolu derneğin eğitim merkezinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır;

Psikoterapi Enstitüsü Derneği ruh sağlığı profesyonellerince oluşturduğu çatı bir kuruluştur. Psikiyatrist, doktor, psikolog, psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanı ve psikiyatri hemşirelerinin bir araya gelerek oluşturduğu kurumumuz 15 Temmuz 2016 gecesi ve son haftada yaşamış olduğumuz bu zor ve acılı günlerde bir şekilde yaşanılan şiddetten etkilendik. Yaşayan olarak, izleyen olarak ve anlatılanları dinleyen olarak etkilendiğimiz bu darbe şartları içimizdeki geçmiş korku ve kaygılarımızı da tetikleyebilir. Kendimizi çaresiz, korkmuş, yalıtılmış ve yalnız hissedebiliriz. Bunlar yaşadığımız şiddettin ruhsal sonuçlarıdır. Maddi imkanı olmayan darbe mağdurlarına ücretsiz ve/veya düşük ücretli psikolojik destek vermeyi kararlaştırmıştır. Ortalama 10-16 seans civarında bu desteğin sonuç bulacağı kanaatindeyiz. Ücretsiz psikolojik destek talep eden darbe mağduru vatandaşlarımızın Psikoterapi Enstitüsü işbirliğiyle yetkilileri en kısa sürede darbe mağdurlarına ve yakınlarına dönerek en yakın konumda olan üye terapistlerimiz yardımcı olma kararı almıştır.

Tahir Özakkaş          Serpil K. Günyüz            Timuçin Atayoğlu             Ender Vardar

Başkan                          Başkan Yrd.                       Sekreter                             Sayman

Ömer Yurtsever