Beyoğlu  20.06.2018 Yrd. Doç. Dr. Nevin ERACAR – “Sanat Hınzır ve Utangaç Bir Dışavurumcudur; Psikoterapi Sürecinde Sanatın Etki Mekanizması” Söyleşisi

PSİKOTERAPİ ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

PSİKOTERAPİ SÖYLEŞİLERİ

Yrd. Doç. Dr. Nevin ERACAR – “Sanat Hınzır ve Utangaç Bir Dışavurumcudur;
Psikoterapi Sürecinde Sanatın Etki Mekanizması”

Beyoğlu  20.06.2018            Saat: 18.00-21.00

**”Rasgele belirleme”sonucunda Söyleşimize katılan 50 kişiye “Alerji ve Deri Hastalıklarında Hipnoterapi” kitabı hediye edilecektir. Hediye edeceğimiz kitabı alabilmeniz için ön kayıt formunu doldurmanız ve söyleşimize katılmanız gerekmektedir.

Kayıt için Tıklayınız..

Katılımcı Listesi için Tıklayınız..

Yrd. Doç. Dr. Nevin Eracar Kimdir?
Psikanalitik Psikoterapist, Psikodrama Eğitmeni

Klinik psikolog ve psikoterapisttir. Federation of European Psychodrama Training Organisation Üyesi, Dr.Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü eğitmeni, Psikodrama terapisti ve eğitimcisidir. T.C. Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğretim üyesi ve T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim görevlisi, Marmara Üniversitesi emekli öğretim üyesidir. İstanbul Psikanaliz Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneği üyesidir.Uludağ Üniversitesi Psikiyatri Bölümü işbirliği içinde “Sanatla Terapi ve Yaratıcılık” konulu  lisans sonrası eğtimi vermektedir.

Lisans ve lisans üstü eğitimlerini İstanbul Üniversitesinde tamamlamıştır. Klinik çalışmalarını ağırlıklı olarak  1979-1994 yıları çalıştığı Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yürütmüş, psikosomatik hastalıklar, sağlık psikolojisi ve nöropsikoloji alanlarında çalışmıştır. Otizm, otistik bozukluklar ve gelişimsel problemlerle ilgilenmesi 1983 yılında  hayatına katılan kızının otistik özellikler göstermesi ile başlamıştır. Tedavi ve eğitim açısından karşılaştığı güçlükler sonunda geliştirdiği metod ile çeşitli projeler  yürütmektedir. Halen kurucusu olduğu Aura Psikoterapi Sanatla Tedavi ve Eğitim Merkezi  ve  Otistikler Derneği başta olmak üzere çeşitli sivil kuruluşlarda  “Alternatif Gelişim Projeleri” ile kuramsal ve uygulamalı çalışmalar sürdürmektedir.