Beyoğlu 10.04.2019 Uz. Psk. Nilüfer DEVECİGİL-“Işığın Yolu Kitap Söyleşisi ve Çocuklarla Yapılan Terapilerde Aile ile İlişkinin Önemi” Söyleşisi

PSİKOTERAPİ ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

PSİKOTERAPİ SÖYLEŞİLERİ

Psikolog Nilüfer DEVECİGİL-“Işığın Yolu Kitap Söyleşisi ve Çocuklarla Yapılan Terapilerde Aile ile İlişkinin Önemi”

Beyoğlu  10.04.2019           Saat: 18.00-21.00
Kayıt için Tıklayınız..
Katılımcı Listesi için Tıklayınız..

Psikolog Nilüfer DEVECİGİL Kimdir?

Nilüfer Devecigil, 1967 yılında Ankara’da doğdu. Saint-Benoit Lisesi’nden mezun olduktan sonra ABD, California’da Pitzer College’ı bitirdi. Colorado, Boulder’da, Naropa Üniversitesi’nde üç yıllık psikoloji mastırını “Ben Ötesi Psikoloji” (Transpersonal Counseling Psychology) üzerine tamamladı. Experiential Play Therapy (Deneyimsel Oyun Terapisi) yaratıcıları Carol ve Byron Norton ile travma uzmanlığıyla tanınan Pat Ogden gibi konusunda öncü terapistlerle çalıştı. Almanya’da Diane Poole Heller ile Somatik Deneyimleme eğitim ve çalışmalarına katıldı. Naropa eğitimi süresince meditasyon, mindfulness çalışmaları yaptı. University Of Michigan Mindfulness temelli Bilişsel Terapi (MBCT) sertifikası ve New York Omega Merkezi Mindfulness temelli Stres Azaltma (MBSR) sertifikası sahibi olan yazar, Türkiye’de halen bireysel danışmanlık ve ebeveynlik eğitimlerinin yanı sıra mindfulness eğitimleri ve grup çalışmaları yapmaktadır. Ayrıca Psikoloji İstanbul’da oyun terapisi eğitimleri vermektedir. Bir kız çocuğu olan yazar 2013’ten bu yana HThayat bünyesinde ebeveynlik üzerine çeşitli makaleler yazmakta ve Doğan Kitap tarafından yayımlanan Anne Baba Akademisi serisinin içerik danışmanlığını yapmaktadır.